🎀旺角。意外發現的高質西餐👀平價貴價任君選擇🎀🕯️店名* #鷹 西日料理🕯️🔮地址*旺角通菜街29號地下層 🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$299 已加一(2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_旺角剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵本身打算想去另一間餐廳🙊點知甘岩行行下比我見到呢間好似幾吸引 仲要系我最愛既西餐 忍唔住走左入去拉🤣佢個店名都幾霸氣 鷹🤣但係好似同佢入面個風格唔係好夾啵入面系採用淺色木紋枱 白色牆為主 適合與朋友聚會享受休閒時光店內亦有好多花草點綴 幾有韓系感覺🤓🍽️食物質素🍽️一入到餐廳 侍應會先為我地盛上餐湯 當日系飲番茄湯 味道唔錯 唔會過酸😇不過我都係中意飲白湯多d之後會有紙質餐牌 掃QR code落單價錢上有平有貴 最平既系$58就可以食到鰻魚飯!而且餐廳都幾多唔同種類既食物選擇 包括日式嘅刺身飯蛋白飯,西式嘅意粉意大利飯burger,仲有串燒同埋各種小食😵連沙律同甜品都有n款 真心顛 真係麻雀雖小,五臟俱全!不過有樣野唔係好明,一開頭有即棄餐具(唔算太好用既木製餐具),
🎀旺角。意外發現的高質西餐👀平價貴價任君選擇🎀

🕯️店名* #鷹 西日料理🕯️
🔮地址*旺角通菜街29號地下層 🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$299 已加一(2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

佢個店名都幾霸氣 鷹🤣但係好似同佢入面個風格唔係好夾啵
店內亦有好多花草點綴 幾有韓系感覺🤓

🍽️食物質素🍽️
之後會有紙質餐牌 掃QR code落單
價錢上有平有貴 最平既系$58就可以食到鰻魚飯!

不過有樣野唔係好明,一開頭有即棄餐具(唔算太好用既木製餐具),跟住之後又每樣野食跟可重複使用既餐具🤣同埋QRcode落單 又會比好多張紙質無過膠既餐牌🤔💭💭💭

👀評分💖💖💖💖💖
🪄 美國安格斯牛肉漢堡$108
賣相十分吸引 份量都夠多! 有我最鍾意食嘅粗薯條 食得出係即刻炸熱辣辣😍 勁脆身 超級正😋 漢堡最值得一讚嘅係佢嘅牛肉 好juicy 平時喺出麵食嗰啲牛肉漢堡好多啲牛肉都好乾身 佢呢個牛肉做得十分之好 就算係食到最後凍咗 佢都係保持好軟既感覺😯 漢堡冇畀番茄嘅汁浸冧咗 而且佢嘅麵包好軟熟 好容易切開 麵包有用牛油烘到 所以食落去鹹鹹地 平時喺出面切漢堡一定會搞到好呢hea 但係呢一個完全唔會🤗🤗

👀評分💖💖💖💖
🪄 大啡菇牛肝菌意大利飯$98
睇落去份量唔算太多 但係又食得幾飽喎 個人覺得佢嘅賣相你去到十分吸引 佢嘅大啡菇賣相睇落去有啲乾 有少少似靈芝咁嘅樣😂😂 但係食落去都唔算太乾 如果可以整得再juicy啲就更加好啦☺️ 意大利飯做得唔錯 佢既汁都融入喺飯入面 所以食落去嘅滋味 但係唔知點解佢會壓扁曬啲飯 所以睇落去唔算太吸引 希望可以喺賣相中進步~

👀評分💖💖💖💖
🪄 炸芝士年糕$28
呢個價錢有兩嚿芝士年糕 其實都有少少貴嘅 不過食西餐唔食小食硬係好似爭啲嘢咁 佢嘅炸年糕整得都唔錯 外表脆 然後切落去會有芝士流出嚟😍😍

👀評分💖💖💖
🪄 抹茶紅豆冰$38
飲品比較偏細杯 味道唔錯 但係抹茶味比較淡 紅豆冰都係有啲甜😣 同埋呢個價錢有少少貴!

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️