2024-08-01
今晚我哋兩口子食咗一頓滿足嘅晚餐喺「泰」餐廳,真係食得開心,一定要同大家分享下~ 我哋總共點咗三樣菜,份量足,價錢合理,無論我同老公邊個食都覺得好飽!!今晚我哋兩口子食咗一頓滿足嘅晚餐喺「泰」餐廳,食得幾開心,要同大家分享下~我哋總共點咗三樣菜,份量足,價錢合理,無論我同老公邊個食都覺得好飽~脆炸蝦餅就做得好出色,9嘅肉質彈牙,外皮炸得金黃酥脆,再配上泰式甜酸醬,真係食咗好有滿足感,好過癮~最後就去到我哋嘅星級菜式:原個菠蘿炒飯、個菠蘿炒飯盛係一個真係菠蘿殼入面,本身就好吸引。佢嘅味道就更加唔使多講,飯粒香軟,充滿咗菠蘿、蝦仁、火腿等嘅香味,加上啲菠蘿果肉,即食即溶,真係太幸福喇~ 總括嚟講,呢間「泰」餐廳嘅晚餐絕對係好抵食,每一款菜式都有佢自己獨特嘅風味,仲有種種唔同嘅口感,整個晚餐真係開心至極。無論係菜式味道、價錢定係環境,都係好讚嘅。