2022-04-03
旺角人流中的桔梗就算疫情底下,眼見等位嘅人都非常之多。等咗一陣終於有位可以食到桔梗好出名日本A4和牛刺身生雞蛋丼飯!日本A4和牛刺身生雞蛋丼飯牛肉肥瘦均勻份量多,配上日本生雞蛋搞勻食,口感好滑而且無筋!牛肉加蔥花,唔一定要配烏冬既,加上珍珠米同蛋汁,啖啖生和牛好滋味!小編友人唔食生牛肉,所以最後我地再揀左桔梗和牛combo首先喱個和牛三文治真係無得頂!麵包香脆夾住麵包糠炸起既厚身和牛,兩件真係食完唔夠喉!要大讚既係牛肉生熟控制得好又唔油膩,掂!和牛肉燥飯加上糖心蛋,肉粒唔痴牙有d台灣便當既風味。加上糖心蛋同開胃小食!份量都好夠好滿足!黎到cafe點可以唔試下佢既咖啡,我地叫左latte同dirty.奶味充足咖啡味夠,特別係杯dirty,賣相仲好好,打卡一流!呢度嘅地方都非常闊落樓底都好高。簡約得來帶有小小文清風格仲有閣樓,等疫情好返啲大家拖埋三五知己過嚟飲杯咖啡影吓相都係一個非常唔錯嘅選擇!
日本A4和牛刺身生雞蛋丼飯
小編友人唔食生牛肉,所以最後我地再揀左桔梗和牛combo