2024-10-22 202 瀏覽
喺旺角呢條後街原來有間人龍排隊拉麵店,平日未夠七點已經大排長龍,呢間拉麵店主打沾麵,有唔同嘅湯底同埋肉類選擇。招牌三色沾麵(豚肉,雞肉及A4和牛) $148招牌三色沾麵咩配料都有啲,一次過滿足晒幾個願望,豬腩卷個醬汁好香,雞肉係經過慢煮,而和牛入口軟腍,肉味香濃,呢款就揀咗濃厚味噌蝦湯,蝦味好重,粗身嘅麵條好掛湯,食耐咗覺得太鹹仲可以加湯調整味道,而糖心蛋煮得啱啱好,都幾入味。燒牛肩胛(拉麵) $102以燒牛肩胛作為配料嘅拉麵比較少見,牛肩胛燒至半熟,都食得出肉味,呢款揀咗黑蒜濃湯,啱啲比較重口味嘅人士,麵條方面就係幼身嘅曲麵,份量都幾多。沖繩苦瓜餃子 $48第一見苦瓜餃子,入面有啲苦瓜碎,感覺冇咁油膩,而且冇想像中咁苦。

招牌三色沾麵(豚肉,雞肉及A4和牛) $148

燒牛肩胛(拉麵) $102