2022-04-21
疫情下可做既事唔多,大多數香港人都會選擇去Cafe chill下~今日就黎左位於旺角一間好出名既Cafe, 係朗豪坊附近, 位置都幾方便!餐廳面積好大, 應該係香港去過最大面積既Cafe, 而且有2層 裝潢風格行簡約大自然風, 餐廳內有唔少既綠色植物~令人心曠神怡枱與枱之間有一定距離, 完全唔會覺得逼~可以好放心咁傾計唔驚比人聽到,減少尷尬情況出現 明太子鍋燒烏冬配吉列和牛賣相好吸引呢!食落都唔差,烏冬配料好豐富,麵質彈牙,湯底亦鮮甜濃郁主角吉列和牛都做得不錯,和牛好嫩滑且帶濃郁既牛香,適當既油脂感令到味覺更上一層樓焙茶芝士蛋糕&Iced Latte食完個主菜就食埋個甜品啦~個焙茶芝士蛋糕賣相雖然唔太靚,不過味道搭救焙茶既味道清香唔會苦,蛋糕既質地亦好軟滑,芝士味濃郁Iced Latte都幾好飲,而且價錢不貴可惜我地想試既和牛三文治售罄,下次黎希望食到啦如果晚市開返都仲會想試埋好出名既壽喜燒呢!見到menu都好吸引~流晒口水總結而言,性價比不錯既Cafe,環境夠晒舒適,岩晒同三五之己黎傾下計享受一個舒服既假日
明太子鍋燒烏冬配吉列和牛
焙茶芝士蛋糕&Iced Latte
焙茶既味道清香唔會苦,蛋糕既質地亦好軟滑,芝士味濃郁
Iced Latte都幾好飲,而且價錢不貴
可惜我地想試既和牛三文治售罄,下次黎希望食到啦