2018-06-14
今日同男朋友嚟億饍dinner,7點幾嚟到未算係好多人,我哋坐咗係角落,個個位係好難叫到職員嚟嘅,所以都要行出去叫人嚟。睇餐牌覺得呢度有啲似fushion 菜,又有越南嘢,又有炒小菜食,不過嚟得呢度當然要試下佢嘅越南菜睇下正唔正宗啦!睇完餐牌決定叫生牛肉河、軟殼蟹米紙卷、越式春卷、串燒同炒粉絲。生牛肉河嚟先,牛肉浸一陣先食,夠晒嫩滑,加上生洋蔥,湯底夠濃味,河粉唔錯!幾大碗。軟殼蟹米紙卷係最好食,熱辣辣,軟殼蟹夠哂脆,而且軟殼蟹幾大隻,加埋菜一齊食,口感好豐富。米紙亦唔會話好硬好乾,所有嘢都啱啱好,好夾!越式春卷,一客有6件,幾抵食!連埋生菜上,同樣地春卷夠香口,同埋好夠熱,即叫即炸,唔好咁貪心一啖食晒呀,一定會辣親架!串燒就一般,肉質腍咗啲,同埋整體都偏甜,加上用鐵籤代替竹籤,食嘅時候要好小心,因為條鐵籤會好熱。最後係炒粉絲,粉絲炒得乾身,不過粉絲太幼身影響咗個口感,不過整體都唔錯嘅,味道亦啱啱好,都幾香!仲叫咗個椰青,椰青要成$50/個,唔係平,勝在夠甜夠凍,下次都係睇下餐牌先叫飲品。整體黎講,旺角區嘅越南菜唔係話好多,呢間新開嘅餐廳都值得一嚟,地點方便,同埋店員服務態度都好好,值
整體黎講,旺角區嘅越南菜唔係話好多,呢間新開嘅餐廳都值得一嚟,地點方便,同埋店員服務態度都好好,值得再加分!價錢方面偏貴,但仍然可以接受。臨走前都見到餐牌坐滿人啦!