2023-03-03
《好燒式燒烤 - 旺角》話說之前有一排喺旺角上堂,落左堂之後就會同個frd去後面砵蘭街食宵夜😉最鍾意一定係食串燒啦,少少地一串串叫又唔驚食得太多,同埋呢邊串燒店真係好多選擇🤭三五成群一齊食住野啤啤佢就最正啦😌有一間我成日食既就係好燒式啦😎價錢相宜而且味道唔差,最緊要係要得涼住冷氣坐室內,唔驚有蚊蟲同熱辣辣啦💁🏻♀️安格斯牛肋串牛肋串係我每次必點既item😎佢燒得都幾均勻,粒粒都有少少焦香既邊邊,咬落juicy幾好味,最好就叫少少辣,咁會更惹味啦💁🏻♀️菠蘿My favourite ❤️ 都係每次必叫的,菠蘿經過熱力後個甜度好似升左level咁,更甜更好味,一咬爆曬汁💁🏻♀️串燒豆腐哈哈😂我朋友話佢個調味都調得幾辣,食第一啖比啲辣粉嗆親,不過我又ok wo😉外皮脆卜卜而入面又有滿滿既調味汁💁🏻♀️墨西哥薄餅芝士雞肉店員當日介紹呢個新推出既薄餅比我地,佢個皮係用左墨西哥Taco 做,煎香都脆脆幾都幾特別,而入面就係滿到漏出黎既芝士🧀芝士控一定鍾意❤️💁🏻♀️䕃功豬蔭功豬即係用左冬蔭功汁醃過既豬腩肉,食落微微辣同酸酸地,豬腩肉食落有少少肥,不過燒過後多餘的脂肪少左,感覺無咁漏啦💁🏻♀️厚燒玉子第
💁🏻♀️安格斯牛肋串
💁🏻♀️菠蘿
💁🏻♀️串燒豆腐
💁🏻♀️墨西哥薄餅芝士雞肉
💁🏻♀️䕃功豬
💁🏻♀️厚燒玉子
第一次試呢個,本身玉子都甜甜地既,不過略嫌味道有啲普通啦
💁🏻♀️鹽燒牛舌串
呢個好食👍🏻牛舌食落軟身幾入味,唔係彈口果隻,都幾食到個牛肉味架
💁🏻♀️雞軟骨
雞軟骨一串份量唔算多,不過食下過下口痕都ok ge,味道唔差的
💁🏻♀️娃娃菜
素菜方面我地要左兩款,其中娃娃菜我朋友就最喜愛啦,燒完之後嗦曬汁咁好juicy
💁🏻♀️車厘茄
食左咁多肉,食番幾粒車厘茄解解膩都幾唔錯,店員應該無落任何調味料,食到車厘茄既天然清甜👍🏻好味
我地睇落食左好多野咁,其實埋單先至係二百幾炸🥸水準唔錯而且價錢唔貴,喜歡食串燒既不妨試下😚