2024-07-08
孖啡係旺角呢頭都算出名嘅board game cafe,我好耐之前都同朋友去過,今次咁岩係旺角睇戲前要食lunch就再黎左呢到~呢到嘅裝修都同之前差唔多,多卡位,位置闊落好坐👍🏻然後我地係lunch menu揀左兩個意大利粉,都係海鮮野😂龍蝦汁海鮮意大利粉 🦞🍝龍蝦汁海鮮意大利粉真係幾惹味,香濃嘅龍蝦汁撲滿整碟意粉,味道豐富而且好濃郁👍🏻裡面嘅海鮮唔少,有帶子、蝦同埋青口,全部都算新鮮!意粉煮得岩岩好,唔會過硬或者過爛,滿意!軟殼蟹黑松露意大利粉 🦀一上菜見到隻軟殼蟹好大隻 接近有手掌咁大😱黑松露醬嘅香幾吸引,意大利粉都係同樣煮得岩岩好,吸收咗黑松露醬,口感豐富!不過隻蟹就唔算好新鮮,主要係炸得比較脆~咁岩見到隔離枱有人嗌左All day,好大碟好似幾吸引咁,可能下次食All day會更岩自己🤤花茶:薰衣草,茉莉花,檸檬馬鞭草 🌸 見佢menu寫呢款花茶可以改善失眠就試下😂花茶好清新,明顯聞到薰衣草香味,再加上茉莉花嘅清香,唔會太甜,檸檬馬鞭草仲帶有少少酸味,整體上飲落去非常舒爽👍🏻特別鐘意佢係持續有蠟燭燒住加熱,令到個花茶keep住個溫度👍🏻青蘋果梳打 🍏🥤青蘋果梳打係另一款清新嘅
龍蝦汁海鮮意大利粉 🦞🍝
軟殼蟹黑松露意大利粉 🦀
花茶:薰衣草,茉莉花,檸檬馬鞭草 🌸
青蘋果梳打 🍏🥤
青蘋果梳打係另一款清新嘅飲品~特別鐘意梳打水嘅氣泡感再配上青蘋果嘅香味和酸甜,真係好適合呢排咁熱嘅天氣🙈每一啖都帶有青蘋果嘅香味,輕輕鬆鬆解渴👍🏻