2024-09-26
今日去到旺角唔知食咩好 就睇吓米芝蓮有啲咩推介 咁就俾我搵到一間平民米芝蓮 梁慶記 我同朋友每人點咗一份主食😎 我叫咗牛肉喇沙米線 佢哋嘅辣好正 啲牛肉同埋豆卜完全索晒啲喇沙辣味 食得我好過癮 牛肉亦都有兩款唔同嘅 但食得出都係靚牛肉好高質 有啲令我小驚喜 而朋友就點咗一份招牌蝦籽豬扒撈麵 佢話個麵真係好正 完全係嗰啲正宗嘅蝦子麵 已經好耐冇食過🤤🤤🤤 將啲麵點落佢哋嘅湯汁到就更加好食 亦都更加入味我真係好耐冇去過澳門好掛住豬扒包 雖然剛剛點嘅已經夠食😂但係我哋都係再加單咗半個豬扒包先啦 佢哋嘅豬扒包超級香 包皮係好酥脆 豬扒亦都調味得好好煎得好香🤪🤪 我覺得係今餐最精彩嘅地方🫡🫡 人均不到100就可以食到咁多嘢質素咁高嘅米芝連🤩真係覺得係性價比之選💁🏻♀️