2024-08-16 1134 瀏覽
早排見到某酒店推出海南雞飯蛋糕,挑起左想食海南雞飯條癮。上網搵搵下見到有條片介紹呢間舖,講到老闆當佢科研咁做,於是就黎左試下。睇左陣餐牌決定揀雞脾餐,無他既貪佢夠滑,另一餐揀左肉餅試下。兩個餐都無揀普通飯,轉左香飯同拌麵。個餐都幾多野食,除左主菜同飯,有湯,小食同野飲。個餐連盤上,但d 野又唔算逼,自己調下位都方便。先講雞,d 肉夠滑有雞味又林,無血水無腥味,三款醬汁分別係醬油,辣醬同薑蓉。我覺得辣醬最好食,比泰式辣醬辣小小但無咁甜。個肉餅真心好食,有d 覺得係比海南雞擔誤既肉餅店。加左瑤柱口感豐富左好多又彈牙,本身調味已經好夠,唔使額外加豉油,強烈推薦。香飯無出邊d 油飯咁多油但保持到個香味,食唔到硬飯,應該係即日煮無隔夜。拌麵夠味有蔥香不過小心食個時d 汁滴到自己,可以一試。小食同湯正常,個湯飲得出無加味精。整體而言呢個份量,質素同款式對得住價錢,有時想食海南雞飯又唔想外賣呢間真係一個好選擇。

2024-08-15
  • 溫泉雞髀套餐