2022-05-29
旺角呢間新餐廳有齊西式、台式、中式嘢食,仲有甜品添,而且價錢大眾化👍🏻我哋今次就主要食台式嘢食加甜品,質素比想像中好。鹽酥蚵仔 $38呢度嘅蚵仔肥美,大隻脹卜卜,味道鮮味😋,鹽酥味道惹味,而且炸得好,唔會吸滿油,炸粉都只係薄薄,讚讚讚👍🏻特式台灣牛肉湯麵 $60牛肉湯麵份量非常足,用小窩上,夠晒熱辣辣👍🏻。牛肉湯味道濃郁,呢個價錢算係滿意。粗麵口感煙韌,牛肉煮得入味,肉質都算腍,蘿蔔鮮甜。另外,仲有一碟小涼菜附上,爽脆四季豆配上一條煙熏味小魚,幾好食😋。特式滷水雜錦肉燥拌麵 $60有滷水五花腩、豬大腸、金錢肚、雞翼,滷水都入味😋。肉燥份量夠,足以撈勻全碗麵,再加上少少爽脆青瓜絲,味道唔錯。拌麵我哋揀咗幼麵,麵都有相當的粗度,所以都幾好口感👍🏻。雪燕蛋白燉椰皇 $48呢個好有清香,椰青嗰種清新香甜味加上滑滑嘅蛋白😋,配埋雪燕食,好滋陰嘅感覺。生磨芝麻糊 $30呢個芝麻糊磨得好幼細,食落去好滑,有驚喜😋,我哋揀咗凍食,芝麻味道都好香濃。
鹽酥蚵仔 $38
特式台灣牛肉湯麵 $60