2019-06-27 50 瀏覽
咁啱行過旺角譽發有好多上樓餐廳,見到有日式火鍋,於是上去試吓。佢地有幾款餐可以選擇,我地就選擇咗美國牛肩肉放題 +刺身套餐,入面都坐得舒服,裝修仲幾有日本feel,店員首先叫我地選擇湯底,我地叫咗日式沙嗲湯,佢地同港式沙嗲湯唔同,冇咁油,都幾清,要黎煮肥牛一流。店員好快就拎咗刺身拼盤黎,分別有三文魚、帶子、北寄貝同甜蝦,d刺好新鮮,一d腥味都冇,三文魚好肥美,帶子同甜蝦都好鮮甜好大隻,北寄貝好爽口,正美國牛肩肉、黑豚肉同雞肉都好快上枱,牛肉唔太瘦唔太肥,好重牛肉味,煮耐咗都唔會太韌,黑豚肉同雞肉都幾瘦,d肉質好滑,呢幾款肉係無限任叫,佢地上菜速度都幾快。出面都有小食可以任攞,有小丸子、炸雞翼同壽司,小丸子同炸雞翼都係啱啱整起,熱辣辣,都幾好味,而壽司唔係一般嘅卷物,佢入面有幾款刺身,d刺身都好新鮮彈牙。出面雪櫃都有好多款火鍋配料可以任攞,仲有多款日式前菜,真係好多野食,性價比好高。呢度d飲品都好特別,有沙冰、乳酸飲品,我地叫咗朱古力沙冰同水蜜桃乳酸,朱古力沙冰好濃朱古力味,d沙冰好幼滑,而水蜜桃乳酸,酸酸甜甜好開胃。