2019-10-10
初次品嚐,我同朋友都決定揀個最平既 package 試試佢先! $198一位,係嚴選美國牛肩肉放題 + 刺身套餐飲品方面就用呢張紙落 order 既,有凍有熱,除有一般既飲品,如可樂,烏龍茶等,重有好幾款餐廳自己調教既飲品,冰沙,奶昔都有,都可以試試餐廳唔大,所以其實都一眼睇曬主要拎野食既地方,除左有多款火鍋配料之外,都有一d係可以用黎做燒烤用既,例如三文魚,煙鴨胸等呢幾款既前菜都幾好食,可以自己仼意拎既,而右邊果兩粒鱆魚燒就真係估唔到禁好味!真心高質,除左夠熱,食落層粉一d都唔漿住個口,亦食唔到有粉粒,出色!再講講呢度既玩法,佢個爐係火鍋同燒烤都係同時進行,可以講係同一個位添架。左邊係我地揀既蕃茄湯火鍋湯底,都唔錯,味道係香濃既,亦有多件蕃茄及芫茜蔥係入面。右邊就係鐵板燒烤。幾款前菜都幾好食架第一樣先黎既就係刺身頭盤,感覺都ok既,因為都新鮮既,一共有4款刺身,而份量都係兩人份黎既當中,甜蝦比較較為出色,係大隻既甜蝦黎既,味道鮮甜,唔錯唔錯我先試左鐵板燒果邊先,都幾得意,鐵板上有張牛油紙以防痴底,而鐵板既溫度亦非一放塊肉上去就即好強力既燒烤,而係比較微溫少少禁去燒肉,都幾特別同一般燒
幾款前菜都幾好食架
同一般燒肉既感覺好唔同,我諗感覺上好似無咁熱氣!
火鍋果邊就正常啦,吸曬香濃既蕃茄湯底
出前一丁就真係唔少得,真係好正,當煮完個麵,再加返d調味粉同麻油撈起,不得了!
燒菠蘿都正喎,呢個有驚喜,真係夠香甜
最後既呢杯朱古力慕絲布丁都ok,好夠香濃,算係完整禁食左呢餐新嘗試既晚餐