2024-10-05 98 瀏覽
今日收工到旺角食晚餐,突然好想食日本野,朋友又話想食居酒屋,於是上網看一看就決定來如月居酒屋。呢到裝修都幾有味道,而且店員都好有禮貌,而且呢度嘅水竟然有放咗青檸落去,好細心!結果食左一餐開心嘅晚餐。今晚嘅野食都幾好食,特別係以下幾款:吉列多春魚炸得好酥脆,而且唔會話太多骨。小女子呢個名好特別,所以我都即刻又點,原來就係醃製,而且有少少甜味嘅walnuts,幾特別。日本蒜頭漬就夠濃味,而且粒粒蒜蓉都好大粒,真係好似外面食Omakase d配料咁樣。牛油炒枝豆份量好多,一路算,一路食到牛油味喺外層嗰度。幾種小食配酒一齊食真係好夾。流心雞蛋薯仔沙律好得意,同細個食嘅薯仔沙律差不多,不過係升級版。火焰海鮮丼,入面有三文魚、鯛魚、赤蝦、帆立貝同赤身,相當豐富,啲飯同醋嘅ratio調得剛剛好,一個人一碗剛剛好夠飽。

今晚嘅野食都幾好食,特別係以下幾款:
吉列多春魚炸得好酥脆,而且唔會話太多骨。