2022-09-25
呢日同友人嚟咗喺旺角嘅樓上餐廳 一去到餐廳 就有講英文嘅店員招待我地😗 餐廳主打食雞翼嘅 所以都有好多唔同口味嘅雞翼 咁我地就叫咗一份咯咯拼盤 一共18隻雞翼 三種口味 同一個配菜☺️田園風味雞翼呢款雞翼有少少sour cream嘅粉喺上面 有小清新嘅感覺🍃 巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼呢個真係見到好多芝士碎🧀 加埋少少蒜蓉 都幾濃味㗎😍新加坡辣蟹味雞翼呢個辣蟹味食落有少少似避風塘或者椒鹽嘅味道 雖然餐牌話呢個係濕身嘅雞翼 但係只係有一層薄薄嘅醬 所以雞翼外皮都幾脆😋 加上有辣味 非常惹味 自己最鍾意呢隻味道蘑菇雞肉白醬通粉呢個通粉係用咗三種唔同嘅芝士 所以食落都好香芝士味 不過佢又冇Mac and cheese 咁膩😌 雞肉同蘑菇嘅配料都幾多 整體幾好味🤤 又掛汁 又creamyVirgin Mojito 主要係用青檸汁 梳打水同埋薄荷整成😛 呢個真係好清新啊 而且配埋炸雞翼食感覺冇咁Heavy🫢呢間餐廳仲有做雞翼放題㗎 本身一坐低都有諗住叫嘅😂 不過有啲飽所以就冇叫到 下次有機會嚟食雞翼食到飽先🐥
田園風味雞翼
巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼