2024-11-28
今日同大家分享下我最近去咗旺角MOKO新世紀廣場嘅「殿·大喜屋」食晚市放題嘅體驗!講真,呢個價位,三百幾蚊一位,竟然連魚子醬都任食,真係抵到爛!😱 重點係,佢哋所有海膽菜式都係用日本海膽,真係鮮甜到暈!😍餐廳環境:舒適又高檔 ✨一入到去,就feel到餐廳嘅裝修幾有心思,走簡約日式風,木系裝潢配埋柔和嘅燈光,感覺好舒服😌。座位之間都幾闊落,唔會逼夾,傾偈都方便啲。值得一提嘅係佢哋有個開放式廚房,可以睇到師傅即場炮製美食,增加咗唔少趣味!👍🏻 有啲座位仲可以睇到旺角嘅街景,打卡一流📸! 刺身壽司:新鮮到震!🍣講到放題,梗係要食刺身啦!呢度嘅刺身選擇都幾多,油甘魚、三文魚、赤貝等等,都好新鮮,肥美鮮甜。不過,最正嘅都係佢哋嘅海膽!全部都係用日本海膽,鮮甜到冇朋友,入口即溶,真係食到停唔到口!🤤 壽司方面,款式都好多,炙燒壽司、軍艦都有,特別推介海膽拖羅黑松露帶子,呢個組合真係超正!😋 熟食:驚喜連連!🔥除咗刺身壽司,熟食都一樣咁出色!鐵板鵝肝厚多士,鵝肝煎得啱啱好,外脆內嫩,配埋魚子醬,真係食到舔舔脷😋!另外,鮑魚皇帝蟹皇粥都好正,蟹味濃郁,啖啖都係精華,暖胃又好味!🦀 炸物同天婦羅
餐廳環境:舒適又高檔 ✨
刺身壽司:新鮮到震!🍣
熟食:驚喜連連!🔥
除咗刺身壽司,熟食都一樣咁出色!鐵板鵝肝厚多士,鵝肝煎得啱啱好,外脆內嫩,配埋魚子醬,真係食到舔舔脷😋!另外,鮑魚皇帝蟹皇粥都好正,蟹味濃郁,啖啖都係精華,暖胃又好味!🦀 炸物同天婦羅都做得唔錯,炸得金黃酥脆,唔會油淋淋,值得一讚!🍤
自助區:乜都有啲!🌟
自助區都幾豐富,有唔同嘅前菜、小食同甜品,竟然連榴槤蓉都有,真係估佢唔到!🤣 飲品方面都好多選擇,清酒、啤酒、果汁等等,總有一款啱你!🍹 三百幾蚊一位,包埋咁多嘢食,真係抵到爛!抵食之餘,食物質素都keep到,真係好難得!💯