2024-11-27
👨🏻🍳旺角深宵街坊食堂👨🏻🍳-聽同事講旺角呢間街坊食堂 食物選擇非常多 中西日韓泰通通都有 而且價錢實惠 營業時間夠晒長 好啱深宵聚餐🎉🤑 所以有一晚諗唔到食咩就舂咗入去一探究竟啦😝 職員見我地對住本厚厚menu選擇困難 好好客咁推介咗個抵食雲吞雞同焗飯比我地😆-🐣雲吞雞 $138一煲上碟打開蓋啲蒸氣好有feel🤣 雞有半隻 都幾多肉 而且雲吞講明有八粒 都幾均真😂 雲吞係行大大粒扎實路線 皮有少少似餃子嘅流派🤓 湯底清清地 唔會太重口味🍜-🐮焗鮮茄芝士牛脷意粉 配餐湯 $70芝士都幾多 拉絲冇難度😋 而且牛脷份量唔少 橫切面好大 啱啱好鋪滿個面 食落淋身好吸芝士同蕃茄味😝 意粉煮得偏淋身一啲 仲有啲配菜添-🍢惹味沙嗲三色串 $66有齊豬牛雞 同樣有預先用黑椒醃過 好夠味 作為宵夜好有feel-🥭雪燕楊枝甘露 $42最後叫多咗個甜品 雪燕加上偏椰奶多啲嘅楊枝甘露 仲有一球雪榚 古早味出哂嚟🥥-📍GOGO 為食坊 (旺角)旺角砵蘭街180號砵蘭180+商場1樓
🐣雲吞雞 $138
🐮焗鮮茄芝士牛脷意粉 配餐湯 $70
🍢惹味沙嗲三色串 $66
🥭雪燕楊枝甘露 $42
📍GOGO 為食坊 (旺角)
旺角砵蘭街180號砵蘭180+商場1樓