「蕾」呢間日式酒吧喺旺角,串燒同清酒都正到爆!我最近去試咗,真係食到停唔到口。🍢 前菜一流一開頭就食咗酒盜芝士同鮟鱇魚肝,真係好開胃!酒盜芝士:芝士好濃郁,仲有陣酒香,上面仲加咗用魚內臟整嘅醬汁,真係一流!鮟鱇魚肝:口感綿密,味道好細膩。🍳 炸嘢都正炸廣島蠔:外脆內軟,一口咬落去,蠔肉嘅鮮甜味即刻喺口入面爆發,真係正到爆!🔥 串燒必試「蕾」嘅串燒真係乜都有,尤其係佢哋雞串燒有勁多款,好似提燈、雞尾、雞腎、雞心、鹽燒雞翼、自家製雞肉棒,樣樣都做得好好食!我自己就鍾情佢哋嘅雞肉棒,加埋個月見汁,入口更加滑嫩。而海鮮就有我最鍾意嘅白鱔同埋雞腸紫蘇蝦卷,前者外皮香脆,肉質彈牙,後者蝦肉鮮甜加埋雞腸嘅口感令人一試難忘!仲有就係豬肉炒麵卷,第一次見到有呢個配搭,食落係好有日式風味。🥕 菜都唔錯除咗肉,佢哋嘅菜都好吸引!車厘茄同翠玉瓜都保持到原有嘅清新口感,食完串燒之後食啲菜真係好解膩!🍖 其他好嘢食仲有墨魚汁香腸和牛舌亂切,都好好食!墨魚汁香腸好香口,牛舌厚切,調味得宜,真係好正!🍚 釜飯必食最後,佢哋嘅招牌菜 - 蕾·釜飯,米飯好煙韌,配上好多唔同嘅配料,口感十分豐富,真係食到停唔到口!🍶 清酒

🍢 前菜一流
一開頭就食咗酒盜芝士同鮟鱇魚肝,真係好開胃!
鮟鱇魚肝:口感綿密,味道好細膩。

🍳 炸嘢都正

🔥 串燒必試

🥕 菜都唔錯

🍖 其他好嘢食

🍚 釜飯必食

🍶 清酒推介
飲品方面,佢哋有好多款清酒,我最推介仙禽無垢純米大吟醸,酒香好優雅,真係好襯呢餐飯!