2023-01-17
👦🏻👧🏻係旺角食完lunch,口渴想買番杯台式飲品,就去咗好多小食飲品買既登打士街,見到呢間小店既飲品款式幾多,又有小食蛋糕賣,就買嚟試吓~紫菜肉鬆小方 $38 4件切開咗四件,每件size都好足,一口食唔哂。紫菜肉鬆鋪到滿滿係蛋糕面,蛋糕用咗戚風蛋糕,質感超級鬆軟,蛋糕夾住蛋黃醬,令蛋糕濕潤,值得一試~豆乳盒子 $38賣相簡單但食落有驚喜!面層係豆乳Cream,有啲似台式飲品既奶蓋質感,甜度較低,豆乳味好出。蛋糕濕潤鬆軟配埋滑身輕盈既忌廉同重豆香味既豆乳Cream一齊食,甜度剛好,好食!Oreo 黑糖珍珠奶茶 $36本身有啲怕Oreo加奶茶會好甜,但原來又唔會喎!呢杯奶茶甜度偏低,配合到本身已有甜度既Oreo同黑糖珍珠,令成杯甜度剛剛好。真岩燒黑糖奶凍 $34👦🏻超鐘意黑糖同奶凍,基本上去邊到都會飲。而呢杯黑糖奶凍黑糖味道好夠,而且黑糖味道清甜,加上每口都飲到奶凍,而奶凍又奶味真實有少少咬口,配搭出色,飲晒成杯都唔會覺得膩。📍 茶茶Go 旺角 (旺角)旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖
紫菜肉鬆小方 $38 4件
豆乳盒子 $38
Oreo 黑糖珍珠奶茶 $36
真岩燒黑糖奶凍 $34
📍 茶茶Go 旺角 (旺角)
旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖