🥢旺角 舒適西餐Cafe 招牌風乾脆豬手美味油脂甘香蜜糖燒三黃雞🥢旺角近朗豪坊附近有間舒適的西餐cafe , 最招牌嘅係風乾熟成豬手及風乾三黃雞,仲有好多唔同款式嘅甜品,而且環境幾舒適,如果多人可以坐大梳化位,一個人嚟又可以坐窗邊欣賞吓風景真心唔錯🥢一入門口展示咗大大個風乾櫃,入面放滿了排列整齊嘅風乾豬手,鐘意食豬手嘅朋友一定要過來試試🥢風乾德國脆豬手配薯角•芥末蜜糖醬$178非常期待呢隻豬手,豬手係即叫即整,顏色燒焗得好靚又夠香,外皮係脆脆的口感夠乾身,鐘意佢係低鹽度,而且脂肪剛剛好,食多幾件都會唔溜,兩個人share 剛剛好,薯角外脆內軟,薯仔味突出🥢風乾香草蜜糖燒三黄雞(半隻) $138同樣係即叫即做的燒三黃雞,燒到金黃色澤非常均勻,三黃雞充滿雞肉油脂香氣,雞皮超香特別香,而家雞肉好滑,滿滿的雞肉及雞的油份香氣,但完全唔覺得油膩,係非常值得食的一道風乾菜式🥢海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁意大利粉$168超巨型的一隻珍寶巨蝦,表面沾上香脆的櫻花蝦,蝦味香濃突出 ,蝦肉超厚啖啖肉,同時非常強烈的鮮蝦味,意大利麵上係鮮甜的龍蝦忌廉汁,整體鐘意食蝦嘅朋友一定滿意🥢超級水果茶$45滿杯都係新

🥢風乾德國脆豬手配薯角•芥末蜜糖醬$178

🥢風乾香草蜜糖燒三黄雞(半隻) $138

🥢海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁意大利粉$168

🥢超級水果茶$45
滿杯都係新鮮水果的水果茶,茶味香濃,配上水果夠清爽

🥢TEARAPY ICE BEARMOCHA $44
限量供應的熊仔咖啡,超得意的熊仔咖啡冰,加入超香濃咖啡及牛乳,奶味香滑美味

🥢75%香濃朱古力蛋糕$68
朱古力味濃香突出 ,香甜感覺軟熟,層次感幼滑又美味

🥢Basqus Cheese cake $68
個人好鐘意食芝士蛋糕,厚實帶幼滑口感的巴斯克蛋糕,超濃厚的芝士感覺,重點難得嘅係士多啤梨用上香甜不酸的品種係加分位
(品牌合作分享)

📍茶聊 (旺角)
旺角砵蘭街189號1樓
  • 超級水果茶