2024-06-21
今日行到去旺角附近,見到有一間特色日本居酒屋🏮餐廳有分上下兩層,下層係吧枱位置,食客可以睇住廚師燒,上層就係日式榻榻米,座位寬敞,適合同朋友聚餐🫶🏻🍶 而且環境好適合同朋友傾偈☺️ 我哋就揀咗坐上層,叫咗兩杯啤酒,食咗啲串燒,發現食物質素都唔錯👍 🌟今次叫咗呢啲嘢食🌟🐟馬友一夜干 條魚好大,燒得香口又唔乾,肉質鮮美,又有少少鹹香,配合柚子醬汁,更加提鮮!食到一半,再加少少檸檬汁,一次過可以品嚐到兩個風味🍣藍鰭吞拿魚壽司五味吞拿魚新鮮又厚身,每一款都好好食,性價比高🍖串燒 (雞軟骨、牛舌芯、翠玉瓜、日本茄子) 全部都即叫即燒,賣相非常吸引!翠玉瓜燒完都好多汁,塩燒牛舌芯簡直係有驚喜🤩 好味!🍱蒲燒鰻魚飯鰻魚入口即溶,鰻魚汁亦都非常香濃,配埋飯食就啱晒!🍺生啤 店舖做緊買一送一優惠,叫咗一黑一白,配埋串燒,一流👍最後仲會為每位客人送上甜品🥰:和菓子+蕨餅而家follow佢哋嘅社交平台,仲送一份鹽燒沙甸魚
🌟今次叫咗呢啲嘢食🌟
🐟馬友一夜干
🍣藍鰭吞拿魚壽司五味
吞拿魚新鮮又厚身,每一款都好好食,性價比高
🍖串燒 (雞軟骨、牛舌芯、翠玉瓜、日本茄子)
🍱蒲燒鰻魚飯
鰻魚入口即溶,鰻魚汁亦都非常香濃,配埋飯食就啱晒!
🍺生啤
店舖做緊買一送一優惠,叫咗一黑一白,配埋串燒,一流👍
最後仲會為每位客人送上甜品🥰:和菓子+蕨餅
而家follow佢哋嘅社交平台,仲送一份鹽燒沙甸魚