2018-09-19 922 瀏覽
最近朋友生日想搵一個可以傾計,坐得舒服又有好嘢食嘅地方。朋友介紹呢間餐廳食物唔錯,環境舒服,所以決定預約餐廳試下。五品料理可以自由選擇兩款熱食+三份冷盤再加紅米飯。每份食物小巧比較啱細食嘅女仔。熱食:1.阿多波燉煮五花腩  - 五花腩肉味不太特出。2.湯操豬柳條 - 豬柳條好乾有略為有點硬。3.香炸南乳雞塊 - 南乳味道可以再濃更佳。4.烤鯖魚 - 呢碟鯖魚烤後香口美味。冷盤:1.慢煮雞胸柚子醋沙律2.煙三文魚薯仔沙律 - 無咩煙三文魚味3.泰國青木瓜沙律 - 賣哂,未能一試。4.北海道溫泉蛋 - 一般。5.蔬菜蛋批 - 唔錯,蛋味香濃。五品料理好快就送到上枱,但係紅米穀飯遲遲未到,第一次同店員講話整緊,隔咗好耐啲餸都凍哂,再問店員時佢先好似醒起未拎俾我地,以致真正品嚐時菜都涼了白汁黑松露煙肉蘑菇意大利麵 - 黑松露味道非常香,最喜歡呢碟!蒜香菠菜三文魚意大利麵雜莓鮮乳酪 - 好甜!玫瑰花茶焙茶朱古力焙茶味夠突出,反而朱古力味唔夠。香蕉朱古力雪糕窩夫
熱食:
1.阿多波燉煮五花腩  - 五花腩肉味不太特出。
2.湯操豬柳條 - 豬柳條好乾有略為有點硬。
3.香炸南乳雞塊 - 南乳味道可以再濃更佳。
4.烤鯖魚 - 呢碟鯖魚烤後香口美味。

冷盤:
1.慢煮雞胸柚子醋沙律
2.煙三文魚薯仔沙律 - 無咩煙三文魚味
3.泰國青木瓜沙律 - 賣哂,未能一試。
4.北海道溫泉蛋 - 一般。
5.蔬菜蛋批 - 唔錯,蛋味香濃。

白汁黑松露煙肉蘑菇意大利麵

雜莓鮮乳酪
雜莓鮮乳酪 - 好甜!

焙茶朱古力
焙茶朱古力
焙茶味夠突出,反而朱古力味唔夠。

白汁黑松露煙肉蘑菇意大利麵
雜莓鮮乳酪