2024-11-16
其實我都幾鍾意食墨西哥菜,尤其是係食 Nachos 😍 不過好味嘅 Nachos 唔係度度都有,今次就去咗我 bookmark list 上面嘅 Reflect Restaurant and Bar,除咗環境好有特色之外,佢嘅墨西哥菜亦都做得好好 👍🏻 今次仲要坐近Bar枱,望住好靚嘅logo同好朋友飲番杯,都真係幾 chill 同relax ✌🏻Nachos 焗玉米片大大盤嘅玉米片,上面鋪滿咗芝士同埋碎牛肉,仲有酸忌廉同埋牛油果醬,超級足料,每一塊玉米片都可以沾滿醬料同埋配料,勁滿足 😍 味道有少少微辣,都幾惹味 😋Grilled Mix Skewers 串燒拼盤拼盤有豬肉同埋雞肉各三串,串燒燒得剛剛好,keep到有肉汁,而且都好香口惹味 😋Beef Fajitas 墨西哥烤肉(牛肉)呢個份量真係好足,烤牛肉勁大碟,而且個烤餅都有好多塊,兩個女仔食真係食唔晒 🙈 牛肉處理得鮮嫩多汁,而且味道唔辣,加埋酸忌廉、牛油果醬同埋莎莎,食落真係唔會覺得好漏,而且佢仲有啲彩椒,我覺得成個口感同味道都好豐富,好適合一大班人share 👍🏻Toxic Slush (Mango、Lychee)Week
Nachos 焗玉米片
Grilled Mix Skewers 串燒拼盤
Beef Fajitas 墨西哥烤肉(牛肉)
Toxic Slush (Mango、Lychee)
Weekday dinner 就冇飲酒,叫咗兩杯Motail,我哋兩個都不約而同揀咗呢杯沙冰嚟試,我就試咗芒果味,朋友就揀咗荔枝味,都好清甜,因為墨西哥菜口味都比較濃郁,飲番沙冰啲類清涼嘅飲品就最適合啦,而且佢個賣相都非常之靚,喺吧枱度打卡簡直一流 🥰