2022-06-16 116 瀏覽
一聽餐廳名 唔使我介紹 都知係食日本嘢啦 😎 今日嚟咗銀城廣場9樓嘅日本野 其實都係俾佢個名吸引咗 因為真係嚟日本野食日本嘢哈哈😝火炙鰈魚裙邊海膽丼呢個係一個set dinner嚟嘅😗 包左一個沙律或者餐湯同埋餐飲☕️ 我哋就揀咗沙律 感覺比較輕盈呀嘛 係一份蟹子青瓜沙律🥗 餐飲就叫咗熱檸茶🍋 個丼飯一上碟已經好香 有一陣火炙嘅味道飄埋嚟🔥 擺盤好靚 一塊塊鰈魚裙邊疊埋一齊 再用火槍輕輕炙一炙 雖然食落口依然好有油香 但係絕對唔會太膩🤩 面頭仲有三文魚子同埋海膽 海膽好新鮮絕對唔會有苦味厚燒鰻魚玉子呢個係跟餐加配嘅小食 一碟有三件 玉子搭配鰻魚再加面頭嘅木魚碎 蟹籽真係口感豐富🥰精選壽司拼盤其實我都係因為呢個拼盤乜都有啲嘢叫嘅🤓 有蔥吞拿魚蓉 甜蝦🦐 章紅魚 左口魚🐟 三文魚子同埋油甘魚 每一樣都好新鮮 個人最鍾意甜蝦因為佢兩隻都好大隻 而且好有鮮味😋豚肉大阪燒大阪燒有三款可以選擇 我哋就揀咗豚肉大阪燒 Size比我想像中大 入面嘅餡料有豚肉椰菜同埋粉漿 Size係大過我塊面呀😨 而且有好多椰菜🥬 食完真係好飽肚整體來講呢間餐廳環境好似日式居酒屋咁 而且二人枱比一般坊間餐廳闊落 好似我哋
厚燒鰻魚玉子
厚燒鰻魚玉子
精選壽司拼盤
精選壽司拼盤
豚肉大阪燒
整體來講呢間餐廳環境好似日式居酒屋咁 而且二人枱比一般坊間餐廳闊落 好似我哋嗌四樣嘢食張枱都擺得晒🫢 整個用餐體驗都唔錯啊