2024-04-19
原來朗豪坊有間咁靚嘅Cafe🍽️THE PONT喺朗豪坊2樓,行過門外已經被綠色植物佈置吸引住🍀餐廳內亦都以田園風格為主題,充滿小清新氣息。同朋友嚟食個tea,有tea set亦有a la carte,價錢亦唔貴~四式芝士煙肉薯條🍟邪惡之選,芝士滿滿,平時坊間嘅係煙肉碎,呢度係一片片比你🥓而薯條都唔會落太多鹽,感覺冇咁鹹,邪惡之中又健康返啲😆泰式蜜糖辣肉腸🌶️腸嘅中間有香茅同辣椒,充滿泰式風味,辣辣地好惹味😋出面好少食到,有特式!經典班尼迪蛋🍳蛋做到流心效果,滿意🥗沙律菜好新鮮,而且有大量添,仲有青瓜同車厘茄。日式温泉蛋腩肉意大利飯🐷一嚟就梗係拮穿隻溫泉蛋先,好療癒😆飯嘅軟硬適中,帶點蘑菇香。而腩肉就好腍好香,口感仲脆脆哋~飲品就點咗焦糖咖啡同朱古力咖啡☕️正常發揮啦~點咗咁多人,最後埋單都只係三百幾,喺旺區嘅商場舖嚟講,有得食又有得打咭,真心抵!