#💛 #灰到旺角 #灰到食甜品 #灰到食蛋糕呢3件蛋糕背後有個小故事🐒話說一直都想試lamlamli嘅千層蛋糕,屋企人有日買左呢3件蛋糕返嚟,點知正值我腸胃有問題,嗰幾日一直肚痾,我都糾結左一陣食唔食好,最後都係抵受唔到誘惑食左🤣****留意返蛋糕原本冇相中咁細件,因為我屋企人切走部分食,留返俾我影相📸🤣🤣****-🔻抹茶流心千層蛋糕 $35未試之前屋企人話太濃所以唔鍾意,食落去反而冇我想像中咁濃(唔鍾意抹茶嘅人同抹茶控嘅分別😌🍵)。呢款係甘多於濃,無乜回甘。至於餅皮我覺得就厚左少少(真係好少😂)不過因為同忌廉比例啱啱好,所以食落唔覺太膩/太乾~流心我就覺得無乜特別😂▪🔻Tiramisu 千層蛋糕 $35無太大驚喜,略嫌中間嘅手指餅/蛋糕(?)浸嘅咖啡太甜。 ▪🔻巴斯克芝士蛋糕 $40因為媽子已經食左好多,所以我就冇影相😆我好鍾意食呢種半熟(?)質感😆口感軟滑,意外蛋味幾香~-👅食後感:定價真係好佛心💝以呢個價錢同質素嚟講真係完勝🏆終於明白點解長期都有咁多人排隊買🤭好想再試其他味道😍我嘅心水:抹茶流心千層>巴斯克芝士蛋糕>Tiramisu千層😚-👀個人喜愛度:8.5/1
#💛 #灰到旺角 #灰到食甜品 #灰到食蛋糕
🔻抹茶流心千層蛋糕 $35
抹茶流心千層蛋糕

🔻Tiramisu 千層蛋糕 $35
無太大驚喜,略嫌中間嘅手指餅/蛋糕(?)浸嘅咖啡太甜。
Tiramisu千層蛋糕

🔻巴斯克芝士蛋糕 $40
👀個人喜愛度:8.5/10
🚩Lamlam脷
旺角彌敦道691-697號永如大廈3樓697室
20 分鐘 (外賣自取)
抹茶流心千層蛋糕