2024-01-29 1135 瀏覽
訂了六人枱與家人食團年飯,但只能給我們一張四人枱,因為接近新年的關係,即使係訂咗枱都唔能夠比一張大小小嘅枱,我哋叫咗一個套餐再另外加3碟餸,事前已經知道枱面唔可以放晒所有食物,所以要求侍應所有菜不能一次過上,前後總共跟他們說了三次,但他們都說不能夠控制,最後他們要將三碟菜放在枱邊的兩個茶機上,兩個老人家要好急趕趁熱食,我只要求碟蒸魚可否遲一下再上菜,侍應回來的答覆是:bad News,魚已經正在蒸。當時係晚上六點其實酒樓未坐滿,只係得我哋同另外一張枱,後來要求老闆娘處理,老闆娘才將其中兩碟菜拿回廚房。呢啲係一般酒樓基本可以做嘅安排,佢哋完全無能為力。本來團年飯應該開開心心,最後老人家食到一肚氣離開。非常氣憤及失望的一餐飯。