招聘中
$18,500-$25,500
月薪
🤑 啖啖蟹肉擔擔飯 $138🤑 好盞鬼香茅雞翼 (鹹蛋黃味) $68🤑 石榴檸檬熱情果沙冰 $50🤑 辣的心太軟 $68———————————————根據Openrice資料,呢間餐廳暫時裝修緊,大家可以先bookmark,等佢遲啲開返就可以去試🥰 呢間餐廳玩味十足,菜式好fusion,包含左唔同國家嘅菜式,食物名稱同配搭都好鬼馬,非常有特色。位置方便,旺角站一出嘅商場就到。今次我地兩個人,叫左以下嘅野食試:🌟 啖啖蟹肉擔擔飯 $138 🌟份量唔算多,但勝在十分足料,滿滿嘅蟹肉,配上炒到超香嘅飯,感覺又日式又泰式,食落口唔錯,感覺唔會怪🤩🌟 好盞鬼香茅雞翼 (鹹蛋黃味) $68 🌟呢款雞翼係必叫小食之一,單骨雞翼,方便進食,就算斯文女仔都唔怕食到尷尬😳 肉質細嫩,炸粉唔算好厚,尚算香脆。重點係雞翼醬,我地叫左鹹蛋黃味,好香濃,啱晒鍾意重口味嘅朋友❤️🌟 石榴檸檬熱情果沙冰 $50 🌟飲落好鮮甜,混合左3種水果嘅沙冰,好清新。夏天飲嘅話,更加係解渴之選,值得一試👍🏻🌟 辣的心太軟 $68 🌟最後,唔少得試一款cafe甜品,我地揀左辣味心太軟。甜品味玩味十足,食落真係有少少辣味,不過唔會好辣
🤑 啖啖蟹肉擔擔飯 $138
🤑 好盞鬼香茅雞翼 (鹹蛋黃味) $68
🤑 石榴檸檬熱情果沙冰 $50
🤑 辣的心太軟 $68

🌟 啖啖蟹肉擔擔飯 $138 🌟
啖啖蟹肉擔擔飯

🌟 好盞鬼香茅雞翼 (鹹蛋黃味) $68 🌟
好盞鬼香茅雞翼 (鹹蛋黃味)

🌟 石榴檸檬熱情果沙冰 $50 🌟
石榴檸檬熱情果沙冰

🌟 辣的心太軟 $68 🌟
最後,唔少得試一款cafe甜品,我地揀左辣味心太軟。甜品味玩味十足,食落真係有少少辣味,不過唔會好辣,平時唔太食得辣嘅朋友,都可以試下,更加適合無辣不歡嘅朋友仔😏 心太軟非常流心,外層鬆軟,配合雲喱嗱雪糕食,質感一流,係必試嘅甜品😝
辣的心太軟
———————————————
評分🔖 (5⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

🚶🏻‍♀️ #youngcfood_hongkong
🚶🏻‍♀️ #youngcfood_mongkok
🕵🏻‍♀️ #youngcfood_cafe
📍No Money So Lonely
📍旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓406-408號舖
👣 港鐵旺角站 B3 出口, 步行約1分鐘
#hkfoodblogger #hkig #discoverhongkong #hkfoodie #instafollow #foodstagram #bestfoodhongkong #bestfoodfeed #foodphotography #foodporn #topcitybiteshk #openricehk #吃貨 #支持小店 #香港美食 #hkcouple #hk #852 #hkiger #香港人 #香港 #相機食先 #hkfood #hkfoodstagram #旺角 #旺角cafe
2021-06-08
啖啖蟹肉擔擔飯
好盞鬼香茅雞翼 (鹹蛋黃味)
石榴檸檬熱情果沙冰
辣的心太軟