今次係第二次再去既,上次就去左尖沙咀個間分店。今次同朋友旺角食完飯就近近地入左去呢間「Nun Desserts Cafe」食返個甜品先,感覺呢間好似大過尖沙咀個邊,裝潢都比較有心思,一樣既係都播放住韓國既MTV。📽🇰🇷📺我地睇左一陣餐牌,發現旺角分店同尖沙咀分店都有啲唔同,旺角分店好似多啲唔同種類既甜品,款式比較多。最後我地點選:「韓式Oreo雪糕併魔鬼朱古力$45」、「韓式醉特級3球窩夫雪糕窩夫$72」、「韓式特濃抹茶紅豆奶油吐司$49」。🍧🍨🍦🍰「韓式Oreo雪糕併魔鬼朱古力」杯飲品都算大杯,仲要好多裝飾,有朱古力條(入面仲要有朱古力醬個種),Oreo餅乾,一球朱古力曲奇雪糕,飲落好香朱古力味,但奶味比較重,整個口感都好好,有得飲又有得食,滿足既感覺。🍪🍹「韓式醉特級3球窩夫雪糕窩夫」成碟都好大件,淨係睇到3球雪糕(士多啤梨味、芒果味、綠茶味)都已經覺得好震撼呀。而底下既窩夫(即係格仔餅),焗製時間岩岩好,唔會太乾而太硬,食落好軟身,混和雪糕食,有一半冷一半熱既感覺,而且整個雪糕窩夫甜品唔會太甜,味道岩岩好。🍡🍧🍨「韓式特濃抹茶紅豆奶油吐司」賣相好靚好綠茶既感覺,有兩片已烘好既吐司
韓式Oreo雪糕併魔鬼朱古力
韓式醉特級3球窩夫雪糕窩夫
韓式特濃抹茶紅豆奶油吐司
「韓式特濃抹茶紅豆奶油吐司」賣相好靚好綠茶既感覺,有兩片已烘好既吐司,搽上奶油再加上綠茶粉,再加上紅豆蓉及1球綠茶雪糕,食落幾香綠茶味,味道適中唔會太甜,而旁邊有一埋Cream同2支朱古力條,朱古力條好好味,裡面仲要有朱古力醬。不過埋cream有點似裝飾既感覺。🍵🍃🍞

「餐牌」我已經影左上載至openrice既「餐牌」入面啦,方便大家查閱相關菜式。📔
2016-11-16
10 分鐘 (堂食)
韓式Oreo雪糕併魔鬼朱古力
韓式醉特級3球窩夫雪糕窩夫