2025-01-23
原來而家樂天皇朝勁抵食,逢星期一至五下午茶時段14:30-17:00半價優惠;星期六日同樣時間都有六折🤩得閒真係可以約埋朋友過嚟high tea,呢度環境坐得舒服,服務態度又好好,又可以慢慢飲茶,最重要係抵食😆招牌原味小籠包絕對係必試之選,六粒小籠包皮薄餡多,咬落去湯汁四溢,肉餡鮮美,真係一口接一口,令人欲罷不能。每次食完都想再來多一籠🤩佢哋另外仲有白色小籠包,我上次食過都覺得超正😋上海炒年糕亦都係一個好選擇,年糕炒得香滑,配上各種新鮮嘅蔬菜同肉類,味道濃郁,口感豐富,食落去特別有滿足感,而且非常飽肚👍黑炭流沙包係一個創意之作,三個包子外皮黑炭色,內裡流心嘅咸蛋黃醬,食落去香濃滑口,真係一個驚喜🥰另外,我哋仲點左紅油鮮蝦抄手,都係唔可以錯過嘅美味🤤抄手皮薄餡多,蝦肉鮮甜,配上醬汁,辣味十足,令人食得過癮😍 總括來講,樂天皇朝嘅每一道菜都充滿驚喜,無論係味道定質素,都令人感到滿意,真係值得一試🥰