2021-06-17
點樣食推介✨⭐️逢星期二Oyster Night 10蚊一隻生蠔⭐️⭐️堅尼地城英國菜⭐️Shoreditch地址:西環堅尼地城吉席街18號地舖🍖Two Dozen Seasonal Oyster $240 (7.8/10)每次黎shoreditch都係為左佢逢星期二嘅oyster night🤣🤣,大家可以半打半打咁嗌,唔好好似我地咁癲一次過嗌2打🤣🤣,不過真係食得好爽,佢來貨好似係法國生蠔,雖然d蠔唔算大隻,但我覺得個size都適中,完全冇腥臭,夠creamy夠滑海水味都重,店家仲送左一大兜檸檬比我🤣🤣,我就最鍾意落cocktail sauce食😝🍖Fresh Fish Finger $98 (8/10)d魚肉真係幾fresh肉質好紮實🤣,好鍾意佢個炸粉夠薄但又有d存在感,新鮮炸起嘅fish finger咬落香脆,點埋佢d他他醬好夾,更加好食👍🏻🍖Wicks Manor Farn Pork Belly $218 (8/10)依碟都有驚喜,佢係類似燒腩仔但配上西式嘅sauce🤣,超鍾意食佢層脆皮!肉質都幾滑唔會鞋,輕輕力就可以撕開!我仲勁小學雞咁整左pulled pork🤣🤣,佢個蘋果酒sau
點樣食推介✨
⭐️逢星期二Oyster Night 10蚊一隻生蠔⭐️
⭐️堅尼地城英國菜⭐️
Shoreditch
地址:西環堅尼地城吉席街18號地舖
🍖Fresh Fish Finger $98 (8/10)
依碟都有驚喜,佢係類似燒腩仔但配上西式嘅sauce🤣,超鍾意食佢層脆皮!肉質都幾滑唔會鞋,輕輕力就可以撕開!我仲勁小學雞咁整左pulled pork🤣🤣,佢個蘋果酒sauce微微酸,都可以中和下豬腩肉嘅膩!同埋佢d配菜都勁足料,幾舊薯仔同幾舊蘿蔔食到我地勁飽🤰
回頭指數: 🍧🍧🍧🍧(滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)
好坐指數: 🧎🏻♀🧎🏻♀🧎🏻♀️🧎🏻♀️️(滿分:🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️)
依度好啱情侶或者朋友聚會黎🙆🏻♀️,成個環境都幾闊落有feel,大家想食oyster night一定要早d book,因為都幾full架🙈 英國菜黎講我覺得依間d野食質素都算係咁👍🏻 同埋佢地weekday每一日都有唔同嘅promotion,星期一好似係steak,星期三好似係龍蝦🤣🤣,大家有興趣可以自己睇下