2021-09-04 195 瀏覽
星期六約咗速剪(髪)前行過見到新咖啡店,裝修清新簡約,店內亦坐滿人。見感覺良好試吓。大約1:25pm入坐,1:30pm左右點餐。叫咗杯青森系蘋果梳打,軟殼蟹滑蛋包/三文治,諗住叫多杯Expresso tonic (冇),Flat White (冇),咁要Latte啦,有冇soy milk?(冇),咁牛奶啦⋯先發現原來唔係傳統咖啡店。等咗10分鐘見咖啡未到⋯到1:45pm先連埋其他order送上。以為佢等齊飲品食物先上咁細心,望吓其他人又唔係🙄因為約咗兩點速剪,趕快飲咗半杯1:50pm就起行。友人坐低慢慢享用。2:20pm返到咖啡店發現友人唔見咗??原來佢2分鐘前因壓力下被迫離開??佢話店員一食完就收碟,見杯咖啡飲剩一半就問凍咗係咪唔要??最後喺唔好意思情況下離開⋯明白生意角度假日做多幾轉,合情合理。但消費者角度,去得咖啡店都唔係諗住被趕時間。喺勝利道一個咁寧靜嘅環境,坐一個鐘就比壓力客人,真心冇下次。

坐一個鐘就比壓力客人,真心冇下次。