2024-05-02
「生日🎂星期」都想享受美食,咪就揀西環嘅星薈館啦。今次食嘅就係呢間,朋友一拖嘅,難得品嚐到咁高級嘅中菜!😍先嚟介紹下「巴蛋木蜜烤栗子南瓜」。巴蛋果汁鮮甜,味道剛剛好,配埋烤栗子南瓜、超美嫩嘅口感🥕🍽️,真心推薦呢款食物,味道新鮮得黎又開胃。👍🏽再黎個牛肝菌花膠燉響螺。湯色好似琥珀,煲到濃濃嘅滋味,只黎飲一口,溫暖整個人。味道特別鮮美,食起黎反而有種豐富嘅口感🥣🌟。食到名廚主理,就更加興奮啦。「碳烤陳皮黑叉燒」呢,一試就知道係招牌菜!叉燒外皮焦香,肉質軟滑,陳皮清香撲鼻,真係一食難忘!🍖👏 「生磨蛋白杏仁茶」確實係飯後最好嘅甜品。滑潤嘅口感,馥郁嘅杏仁香,一口飲落,好似食落一口冰涼嘅香濃冰淇淋般,素質確實高!🍦😋黎星薈館,你將會感受到高級嘅包圍。服務員有禮,環境舒適,就連食物,無論是你鍾意 traditional 中菜抑或是喜歡 sampling 嘅特色菜式,佢哋都可以滿足。真心建議大家去試一試,有種「愛上咗星薈館」嘅感覺!😍🧡 離開前,仲特意同朋友約定再嚟星薈館,已經開始期待下一次嘅聚餐時光喇!👍🏽👍🏽🎉