2016-03-01 9244 瀏覽
今晚一家人去映月樓果度飲茶,去果度食系聽講話環境好,如果訂臺訂得早可以坐窗邊臺,可以睇到維港夜景,一邊食一邊欣賞夜景,好賞心悅目。可能因為環境問題,所以呢度嘅同類食品價格都比其他要貴少少,但做得比較精致,一份收撻有三個,睇落個樣幾OK,食落覺得都幾可以,蛋撻皮好酥,好有層次,蛋液整得好滑好有蛋味同奶味,不過我覺得有少少甜,食一個就OK。春卷好似有少少隆,但炸得好脆,入邊D餡都調得味道好好,咸咸脆脆,幾好食,食落好香脆。瑤柱韮菜水晶餃覺得整得好靚,以前無食過瑤柱整嘅餃子,覺得幾特別,而且系水晶皮,睇到入邊有咩餡,估唔到瑤柱搭配韮菜又幾好食,覺得幾有新鮮感,味道幾好,不過分量就比較細,我一個人都差唔多可以食完一籠,幾得下。
2016-02-24