2010-10-16
返工路過天星, 走去買個菠蘿包做早餐價錢唔太記得, 總之比一般麵包舖貴諗住佢D蛋撻有番咁上下, D包唔會差點知一拎上手就知有問題, 唔熱 係麵包o既死罪, 一唔熱, 就唔會鬆軟, 菠蘿皮唔脆, 個包又韌, 不知所謂! 任何一間整菠蘿包o既都可以好過佢佢另外仲有菠蘿油提供, 塊油預先插定哂o係個包度, 我唔理解個包唔熱點整菠蘿油囉泰昌俾人o既印象係有代表性o既香港地道小食, 佢仲要開o係天星呢D旅遊熱點, 一日有唔知幾多遊客經過如果有遊客口痕買左個咁o既菠蘿包食, 真係會以為香港人出品咁差, 品味咁低, 鍾意食D咁o既野菠蘿包做到咁, 唔知佢D蛋撻又可唔可以維持到水準好多食店都想擴充業務, 但係分店開得多, 水準保持唔到, 只會做臭自己個名呢個經歷, 又再一次證明我o既飲食概念係o岩o既, 就係要食得精, 去每個地方, 只可以食佢o既招牌菜銅油呈都係裝番銅油好D
價錢唔太記得, 總之比一般麵包舖貴
諗住佢D蛋撻有番咁上下, D包唔會差
任何一間整菠蘿包o既都可以好過佢
菠蘿包做到咁, 唔知佢D蛋撻又可唔可以維持到水準
銅油呈都係裝番銅油好D