2023-05-02
萬魚之王,真鯛參上❗️真鯛在櫻花盛開之時最為當造肥美,因外表帶點櫻花色,又被稱為「櫻鯛」·這間餐廳的weekend brunch放題只在在週末12-3pm提供,提早訂位可坐左窗邊俯瞰中環景色也不錯~餐廳會先安排一輪食物,之後不夠飽也可以再encore部分食物·沙律及前菜🥗🤤炙燒A4宮崎和牛—和牛很香口,底下有一小撮金菇都好入味🤤天使香辣三文魚他他—表面好似輕輕炸過,口感脆脆地,中間亦夾雜了三文魚粒粒磯煮鮑魚—鮑魚煮得很軟腍日本海雲—海草味道酸酸地好開胃刺身沙律·刺身及壽司🍣(每人只限一客)今日刺身有櫻鯛、北海道帶子、牡丹蝦、吞拿魚腩及廚師推介款式,每款都厚切,新鮮肥美,拖羅好好食,魚油味重🤤四位或以上可額外獲贈櫻鯛薄切刺身,蘸上伴碟的酸汁,魚味更突出壽司就有櫻鯛、吞拿魚腩、比目魚和A4宮崎和牛海膽,基本上食到呢度都感覺飽了😂🙈·主食🍲🤤樱鯛魚紙火鍋—滾起後先飲一啖湯,好濃魚味但又不會腥,櫻鯛魚片都有好多塊,肉質嫩滑,配料還有竹輪、白靈芝菇和冰菜🤤A4宫崎和牛西冷陶板燒—每粒和牛的油花紋都好靚,可以根據喜好燒到鍾意嘅熟成度,食落牛香味重,好肥美·爐端燒🍢宮崎豚角燒薄燒鰻魚串🤤A4宮崎和牛串
沙律及前菜🥗
🤤炙燒A4宮崎和牛—和牛很香口,底下有一小撮金菇都好入味
磯煮鮑魚—鮑魚煮得很軟腍
日本海雲—海草味道酸酸地好開胃
刺身沙律
刺身及壽司🍣(每人只限一客)
主食🍲
爐端燒🍢
宮崎豚角燒
薄燒鰻魚串
🤤A4宮崎和牛串—牛味突出,肉質亦不會韌
🤤免治雞肉棒—混合了雞軟骨,口感層次豐富
炸物🍤
天使蝦天婦羅
溫室茄子天婦羅
🤤紫蘇櫻鯛天婦羅—薄薄一層炸粉包住大大件櫻鯛魚肉,炸得岩岩好,肉質好嫩滑
🤤九州華味鳥唐揚—咬落好juicy,鹹香惹味,炸粉都唔會太厚
水果及甜品🍧
最後仲會有水果和甜品,抹茶蕨餅煙煙韌韌好食🤤
飲品🍸
Strawberry Surprise(+$68)
Berry Beri(+$68)
我哋另外仲加左兩杯無酒精飲品,兩杯都酸酸甜甜,賣相精緻,真係無揀錯🤤🤤
💰成人$588+10%;小童$320+10%