2021-12-26
對上一次嚟時代廣場食嘢,好似已經係好耐好耐之前嘅事,好多舖頭都唔同晒,呢間對我來講都係新店之一!店舖設計簡約,有啲文青feel,同朋友黎最啱~呢度有個芝士有骨炸雞,我覺得係芝士控必點嘅!炸雞面頭勁多勁多芝士粉,仲有啲糖霜喺面!每件雞都炸得勁脆,但絕對唔會乾,咬開仲有煙冒出,真係新鮮熱辣辣,雖然件數唔少,但好快就俾大家都K.O.左。聽人講呢度蛋包飯都好受歡迎,又點咗烤牛肉蛋包飯試吓,半熟蛋但放喺炒飯上面,侍應用𠝹刀輕輕一𠝹滑嘟嘟嘅雞蛋隨即滑落滿滿咁覆蓋著炒飯,感覺好療癒!連埋牛肉同甜甜地嘅醬汁一舀入口,有層次又香甜嘅味道,牛肉大大份又煮得軟淋,唔怪得見到咁多枱都點蛋包飯!醬燒黑毛豬白切肉配大醬生菜嘅黑毛豬大大塊,都有相當厚度㗎,將黑無豬片擺上生菜,配上香口惹味嘅大醬,不只顏色對比搶眼,食落有層次又無咁漏,鍾意嘅仲可以加埋伴碟嘅Kimchi,甜甜地又辣辣地,惹味~~最後點個韓式雜莓牛角包窩夫,切開見到中層真係好似牛角包咁一層層充滿空氣感,伴碟有厚厚嘅忌廉同埋士多啤梨仲有藍莓,食完令人覺得好甜蜜!係一個幾有份量嘅甜品!鍾意打卡之嘅朋友唔可以錯過呢度嘅士多啤梨紅桑子梳打,漸變顏色好夢幻!另外濟
鍾意打卡之嘅朋友唔可以錯過呢度嘅士多啤梨紅桑子梳打,漸變顏色好夢幻!另外濟洲鮮奶綠茶唔會太甜,綠茶味夠出,唔錯唔錯!
估唔到而家時代廣場有啲價錢親坐得舒適嘅餐廳!同朋友都覺得好難得~