2023-09-08 192 瀏覽
風車係大圍一間西餐廳,今次就試左前菜巴哈馬火腿沙律同粟米湯,以及主食All day breakfast同雜扒餐。首先,我要講講風車嘅前菜。巴哈馬火腿沙律係一個非常開胃嘅選擇。呢個沙律以新鮮蔬菜同巴哈馬火腿為主要材料。火腿嘅咸香味同沙律醬嘅酸甜味互相融合,帶出一種獨特嘅風味。沙律中嘅蔬菜新鮮爽口,增加咗口感同層次感。整個菜式色彩鮮豔,令人食慾大增。粟米湯係另一款前菜,特色係濃郁嘅粟米味道,帶有一種自然嘅甜味,好適合作為前菜開胃。而主食方面,All day breakfast係風車嘅招牌菜式之一。呢個菜式提供一個豐富既早餐選擇。佢包括黑松露炒蛋、煙肉、香腸、同牛角包。炒蛋煮得恰到好處,蛋黃滑嫩,好重黑松露香。煙肉帶有一種濃郁嘅煙燻味道。香腸肉汁豐富。薯餅酥脆外軟內熱,口感極佳。整個All day breakfast提供多種口味同質感,滿足不同早餐喜好。最後,雜扒餐係風車另一款受歡迎嘅主食。呢個餐式包括烤牛扒、雞扒同豬扒,配以燒汁同同意粉。牛扒烤得恰到好處,外焦內嫩,肉汁豐富。雞扒煎至金黃色,肉質嫩滑多汁。豬扒煎至酥脆。燒汁醬汁濃郁,提升咗肉味。整個雜扒餐提供多種肉類選擇,令人可以享受不同口

最後,雜扒餐係風車另一款受歡迎嘅主食。呢個餐式包括烤牛扒、雞扒同豬扒,配以燒汁同同意粉。牛扒烤得恰到好處,外焦內嫩,肉汁豐富。雞扒煎至金黃色,肉質嫩滑多汁。豬扒煎至酥脆。燒汁醬汁濃郁,提升咗肉味。整個雜扒餐提供多種肉類選擇,令人可以享受不同口味同質感。

咁我哋就叫咗兩杯咖啡,咁佢就送埋兩粒雪糕糯米糍做甜品。成個體驗好滿足。