2024-09-19 0 瀏覽
晚市優惠三寶真係超級抵食,$398 嘅價錢就包咗咕嚕肉、清蒸海斑同白汁明蝦球。有最好送飯嘅咕嚕肉,餐單寫明條魚會約一斤左右,即係唔洗擔心佢係得手板咁大條斑,蝦球又係好好送飯啦其實今次黎既重點係為咗個一蚊雞優惠!我地揀咗份燒鵝因為我地揀既食物都係套餐,所以落單後好快就上菜喇首先係菠蘿咕嚕肉同燒鵝到先咕嚕肉酸甜味剛剛好,每舊肉都係一口size,但係炸皮唔算好厚,整體口感好好而隔離嘅至尊燒鵝,鵝肉唔會太乾,啱啱好嘅肥瘦比例,製作都算係好認真。入面幾條係蘿蔔條黎既,唔知係咪好似食日餐咁,食少少爽甜蘿蔔解膩呢擺盤又幾有心思喎清蒸海斑係我哋第二道菜,條魚大約一斤,夠晒新鮮同肥美,蒸得啱啱好,保留咗魚本身嘅鮮甜味,啲豉油又唔會太鹹,同行小朋友用豉油撈飯話唔夠汁,仲要加碼最後呢個白汁明蝦球,蝦球非常爽口彈牙,白汁唔會太重手,反而帶出咗蝦嘅鮮味,幾有層次感。酸酸甜甜嘅炸野一向都係最受小朋友歡迎,唔洗剝殼就有蝦食,大人細路都食得好愉快除咗以上之外仲每人叫咗一碗飯最後係食得晒嘅!總括嚟講,$398 晚市食到海鮮小炒仲埋1蚊燒鵝,呢個價錢喺香港嚟講真係好抵,值得一試!

其實今次黎既重點係為咗個一蚊雞優惠!我地揀咗份燒鵝
因為我地揀既食物都係套餐,所以落單後好快就上菜喇

首先係菠蘿咕嚕肉同燒鵝到先
擺盤又幾有心思喎

除咗以上之外仲每人叫咗一碗飯
最後係食得晒嘅!

2024-09-19
  • 咕嚕肉