2018-11-22 505 瀏覽
次次黎到青衣城都係食西餐,因為得我同友人兩個人,所以從來都無特別去諗食中餐但係青衣城都已經食勻咁濟,真係好悶了!同行友人就提議不如食中餐啦下 得兩個人食中餐?唔知道大家會唔會有我呢個想法,兩個人食中菜又唔叫得多,而且d 份量又大,一定會食得好飽但係同行友人話去譽居唔會bor,而且又有久違既叉鴨飯所以一落車就去目標好明確咁去拎位!由於星期五既晚市啦所以都人唔少,好彩等左三個字就入到去,d turnover rate 都算快睇下menu 叫乜啦!仲以為出街食飯一定係高消費,但係呢度既menu 都算平,堂食個燒味飯都仲係五十蚊之內,就算叫小菜都係八十零蚊島食燒味黎講,我唔係一個食家,基本上d 叉燒唔好太肥同埋柴皮我都收貨。呢度既叉燒絕對收貨啦,無論係份量定係味道,我都好滿意。d 叉燒鬆軟架,容易𡁻得開,唔un至於燒鴨呢都係個d 味啦,就咁睇雖然唔係好靚仔,但係其實味道係ok的可惜既係,師傅斬曬d 骨位俾我,我同友人唔係好夠分(哭)呢度有幾樣野都係大特價,而我就叫左兩樣。呢個蟹粥就係其中之一個粥入面真係有一隻蟹架!只係d 粥com住左張相睇唔到可惜既係d 粥係白粥底,唔甜無蟹既鮮味我同友人都對
但係青衣城都已經食勻咁濟,真係好悶了!

同行友人就提議不如食中餐啦

得兩個人食中餐?

但係同行友人話去譽居唔會bor,而且又有久違既叉鴨飯

所以一落車就去目標好明確咁去拎位!

叉鴨飯

可惜既係,師傅斬曬d 骨位俾我,我同友人唔係好夠分(哭)
蟹蓋粥

個粥入面真係有一隻蟹架!只係d 粥com住左張相睇唔到

可惜既係d 粥係白粥底,唔甜無蟹既鮮味

我同友人都對隻蟹無乜期望啦,一來三十幾蚊,二來個粥都唔甜

但係隻蟹其實幾得喎,甜同鮮
豬手汁白菜仔

點都要叫返一個菜清下腸胃既!

呢個菜一d 都唔貴,只係三十幾蚊,又有得揀菜又有得揀汁

紅豆桂花糕

呢個就係特價食物之二,紅豆桂花糕!

桂花糕好好味,清香又甜!$18 有4 粒啦真係好開心~~

呢間餐廳我highly recommend,食左咁多野埋單都唔洗二百蚊,真係好抵食呀!
2018-11-02
15 分鐘 (堂食)
叉鴨飯
豬手汁白菜仔