2023-10-26
之前weekend經過過tuned,但因為太多人等位而放棄咗,今次晚市嚟幫襯,成功入座,仲可以坐到近門口位,半開放式嘅位置更有空間感~好少coffeeshop會做晚市,呢度食物選擇仲唔少添,我地叫咗一個沙律、一個brunch、一個pasta同一個甜品,超飽肚🤣🤣呢度嘅沙律係salad bowl形式嘅,食材款式多令到望落色彩好繽紛,賞心悅目🤣🤣我地叫嘅燒雞沙律用上日式照燒雞粒,沙律醬汁開胃,沙律菜份量都好多,同個汁好夾~Pasta我地嗌咗好多人推介嘅carbonara,rigatoni掛汁能力好強,啖啖都係充滿蛋香嘅醬汁,神奇在冇用cream但超creamy,加埋脆脆粗條煙肉好正~Brunch我地跟隔離枱揀咗澎湃嘅手撕豬egg benefict,包係厚切法包,夠脆又唔韌,手撕豬唔會過鹹,配埋poached egg蛋汁同爽脆青蘋果絲出乎意料地夾~原本想食貝殼窩夫但實在太飽了,所以試咗佢新出嘅忌廉芝士焦糖餅乾布甸,布甸面係類似焦糖燉蛋嘅脆面,唔算太甜,有濃郁蛋香~嚟得coffeeshop當然都有叫嘢飲,加$25就可嗌$45以下嘅飲品,我地叫嘅mocha同hojicha latte都有精緻拉花
嚟得coffeeshop當然都有叫嘢飲,加$25就可嗌$45以下嘅飲品,我地叫嘅mocha同hojicha latte都有精緻拉花,啱晒打卡~