2024-08-24 123 瀏覽
尖沙咀天文臺道一帶都有好多有心小店,我自己就好鍾意試吓唔同嘅新嘢,今次呢間食日式串燒,即管睇吓佢有啲咩特別菜式。先唔好講串燒住,嚟呢度一定要飲清酒,今晚飲嘅鷹八景純米大吟釀, 720 mL $488收費都好合理,幾個朋友嚟啱晒。今次好大膽試咗個提燈,本身都唔知係咩嚟,店員介紹係雞嘅輸卵管同埋未成熟嘅卵王,好奇心驅使下即管試咗,我諗如果你本身都鍾意食內臟嘅話可能都覺得幾得意。我個人更加欣賞佢每位送贈一隻巨型生蠔,隻生蠔超爽甜,手掌咁大隻,仲要免費,食得好開心!食串燒當然唔少得要食佢哋嘅牛舌啦,牛味濃同埋爽口,鹽燒嘅味道剛剛好唔會太鹹。另外我覺得好值得試嘅有白鱔同埋龍蝦串!同埋都好可以試吓佢哋嘅燒飯團,預咗即燒要等一啲時間,但係你唔會失望,調味同埋燒嘅乾脆度剛剛好,成完肉類後用嚟作總結係非常之不錯!舖頭個氛圍都幾chill,我覺得好適合幾個朋友嚟飲下酒吹吓水,係幾高興嘅。