2023-10-14 17 瀏覽
收工約左朋友食飯,但朋友病咗嚟唔到,唔想掃自己興,一條友都要好好對自己,小酌輕鬆下😌六點幾嚟到,高峰時間未到,人流未算太多,可以舒舒服服,輕鬆飲杯嘢店員推介仙台厚燒牛舌,牛味香濃,燒到條邊脆脆地,牛舌口感爽口彈牙多汁,配埋黃芥辣,送酒一流,果然冇介紹錯!🥰最愛燒白鱔,魚皮燒得脆卜卜,膳肉金黃香口嫩滑,加少少檸檬汁,多一份清新。魚香配埋梅酒,真係非常治癒😌鰻魚壽司及火炙左口魚壽司不得不講,燒物火候控制得好好,鰻魚做到面頭少少焦香,入面魚肉油香嫩滑。左口魚都係我至愛,左口魚本身魚油豐富,輕輕燒過之後,配搭埋壽司飯,成口油香真係好滿足!👍雖然被甩底,好在食物非常出色,完全滿足哂個胃,內心平衡返哂😂😂

鰻魚壽司及火炙左口魚壽司