2022-02-27 43 瀏覽
周不時都會走去路德圍覓食意外發現呢間小店 佢賣嘅食物非常合我心意 係我至愛嘅涼拌同麻辣川菜 而且選擇都幾多 啱晒我呢啲唔煮飯嘅人 簡簡單單煮個麵就搞掂一餐😋除左每一款我都食唔停口之外 亦留意到我叫嘅每一款食物都加有花生🥜 但花生都有唔同款式 一種係啡色華鹽花生 一種係白色鹽水花生 感覺幾有心思˜”*°•四喜烤麩($28)•°*”˜除左烤麩 仲有冬菇 金針 同花生 烤麩索晒啲醬汁好正 個汁夠鮮甜唔會太鹹 冬菇厚肉入味 金針夠爽口 唯獨有少少美中不足係金針個尾尾有啲啲硬 處理得唔係太好˜”*°•秘滷豬爽肉·爽脆豬耳絲· 香麻牛蹄筋($40/3拼)•°*”˜川麻料理當中最推薦呢三款小食 因為有齊晒香麻 爽脆同軟滑 口感勁豐富 當中長方柱體嘅牛蹄筋比較少見 感覺食完補左滿滿嘅膠原˜”*°•椒麻手撕雞($68半隻)•°*”˜呢款手撕雞冇改錯名 真係非常之夠麻同夠香 但又唔會太辣 非常惹味 佢仲加左我最鍾意嘅脆脆黃豆 加分⭕️ 珍一料理 (富榮大廈) (荃灣)荃灣荃興徑10-18號富榮大廈地下6號舖
周不時都會走去路德圍覓食

˜”*°•四喜烤麩($28)•°*”˜

當中長方柱體嘅牛蹄筋比較少見 感覺食完補左滿滿嘅膠原

˜”*°•椒麻手撕雞($68半隻)•°*”˜

⭕️ 珍一料理 (富榮大廈) (荃灣)
荃灣荃興徑10-18號富榮大廈地下6號舖