2020-12-20 346 瀏覽
天寒地凍,突然想食糖水,食開嗰間又刪咗門,於是就叫Deliveroo外賣,叫左日式Q麻糬+熱紅豆芋圓小丸子。個日式Q麻薯送到黎,已經成個乾乾地咁款,outlook勁hea, 心諗咁都要$42唔係啩,加上d sauce係直接諗喺啲麻薯上面,已經差唔多完全被吸收,建議佢哋將個sauce另上會更好。幸好麻薯食落口尚算煙韌,攞返少少分。個熱紅豆芋圓小丸子係夠大碗,不過紅豆湯為多,料好少,食落唔夠過癮。不過值得一讚係佢嘅紅豆湯唔係死甜,啱晒唔鍾意食太甜甜品嘅人,感覺比較健康。總括而言,食物質素普通,對比起差唔多嘅甜品店,佢嘅性價比比較低, 感覺over price。另外,落order時已標記不要餐具,結果佢都係送左黎,麻煩同事下次可唔可以睇清楚先放餐具呀?感覺好浪費...

2020-12-20
60 分鐘 (外賣送餐)
$60 (宵夜)