2023-07-08
見到OpenRice清一色得笑笑樣,所以諗住試吓新漢堡,點知…同前面有個食評一樣:「唔知有咩咁好食😶」星期六夜晚7:45 ,應該係屬於黃金時間,淨係得一兩枱,對面間拉麵店都排晒長龍,感覺有點不妙,但都諗住俾個機會一試,點知失望而回,感覺仲差過食五條友😥😥要咗一個N+ Classic with bacon同男朋友見到好想試嘅Japanese Mustard,賣相幾好,摺紙包裝亦唔錯,食起上嚟都唔會好論盡。本來見到好多食評講話主打酸種麵包,但完全食唔出係酸種而且亦唔覺得同普通漢堡包有咩分別🤔🤔而且成間舖頭同餐牌都唔覺有寫係sourdough bread,立即令我懷疑人生😶🌫️😶🌫️牛肉肉質不夠,肉香欠奉,Classic 嗰款因為叫咗Original係無醬嘅所以還好,但Japanese Mustard 執雖然都好食但完全掩蓋晒其他食材嘅味道,所以完全食唔到肉味。整體嚟講,唔係難食,不過只可以話係非常之普普通通,但價錢嚟講就完全反映唔到質素,喺漢堡包店龍爭虎鬥嘅灣仔嚟講,差唔多價錢又好食嘅burger有好多選擇,所以相較之下感到非常失望😔😔