有芋圓食的甜品店愈開愈多,但質素參差。但食一碗好味的芋圓真係幾靚上社交網站見到點點甜嘅芋圓好吸引 ,所以一個人去試下係咪真係咁好食點點甜門口貼左張八折優惠單張 話由下午三點到七點前結帳可獲得八折優惠 (ps. 但張單張無寫明春季限定的甜品係不適用此優惠 我都係埋單先知自己中伏 自己就覺得做生意太吾老實係有啲差勁)言歸正傳 要品評下啲甜品先芋圓仙草盛 $30我就叫左熱嘅 但碗甜品黎到就凍冰冰其實我係俾芋泥所吸引的芋泥的質素令我失望 雖然芋頭味濃 但裏面的芋頭粒大小不一,加上調味不足,仲要吾夠熱,感覺就好似食緊泥膠一樣芋圓的數量適中,雖然芋圓本身的味道不足,但配上偏甜的糖水一同進食,可以互補不足 其他配料如西米,小丸子,紅豆蓉質素正常,不用多評論了

言歸正傳 要品評下啲甜品
芋圓仙草盛
芋圓仙草盛 $30

我就叫左熱嘅 但碗甜品黎到就凍冰冰

其實我係俾芋泥所吸引的

其他配料如西米,小丸子,紅豆蓉質素正常,不用多評論了