2008-04-22
唔講大家可能唔知,依個商場前身就係發生火災慘劇嘅嘉利大廈,可能因此開間齋鋪會比較安心。不過話雖如此,經裝修後其實整幢樓都已經煥然一新,仲有邊個會計較舊時嘅事。家人近日介紹佐敦有間好好食嘅素菜館,一般人一聽到佐敦通常都會第一時間諗起普光齋,但估唔到依間嘅新派齋菜又真係唔錯。早前公司出花紅,所以興之所致請咗個好朋友嚟依度食。是夜客人唔算多,所以我哋獲安排坐窗口位,環顧四週竟然俾我發現有唔少外地人,由西人到海外華僑都有。我哋叫咗個套餐,有兩餸一湯,由於大家都怕熱氣,所以主力點菇同瓜而避免叫煎炸嘢。湯我揀咗個魚翅羮,但好唔得,口感比街邊碗仔翅仲要差。反而小菜就真係幾好,我驚唔夠飽再加咗個竽頭煲,連朋友都讚不絕口,如果下次同多啲人嚟就可以試多啲唔同嘢,難怪我啲親戚咁鍾意一家大細上嚟幫襯。臨走發現佢喺樓下有個地鋪賣齋,果然係豐儉由人一網打盡。
臨走發現佢喺樓下有個地鋪賣齋,果然係豐儉由人一網打盡。