2020-05-21 433 瀏覽
响灣仔區嚟講,其實近年附近都相對多叻沙店,而對比附近嘅叻沙店,我覺得呢間其實係區內最好食。長話短說,除咗評分,我想補充:- 叻沙同蝦麵都好食,有新加坡當地嘅味道,賣相都正- 環境幾舒服,小店黎講係偏好- 價錢係要反應裝修,味道同服務,講真98蚊一碗面黎講,我覺得唔抵食。評論門面裝修冇意思,直接講就講食物。我覺得麵好食,湯底我讚有料到,但其他材料其實好普通,冇驚喜。服務黎講,男服務員有貼心加水服務,會加分。相反女服務員就感覺唔知道自己做緊乜。呢間店營業至8點,我6:50分趕到,店舖客人小於一半嘅狀態下,我決定入去等我一個朋友,最意外係女服務員竟然話”人齊先可以入”,我然後問佢”你地夜D會好多人㗎?”,佢立刻答我”好難講”。最後我寫出嚟就當然係因為由我入去直到食完,客人只係越來越少,而另外一個起外面等朋友嘅鬼佬,默默响一間入坐少於一半嘅餐廳外面企咗15分鐘等佢朋友到。(已放寬限聚令)我覺得店舖裝修令人有服務好嘅幻覺,或者呢位服務員想製造外面排隊嘅效果。我唔會再幫親佢,如果响附近返工嘅人又鍾意食叻沙嘅人,應該都知道中環有兩間好高質嘅餐廳。唔使屈就食一間價錢高於品質同服務既店...

長話短說,除咗評分,我想補充:

- 叻沙同蝦麵都好食,有新加坡當地嘅味道,賣相都正

- 環境幾舒服,小店黎講係偏好

蝦面
2020-05-21
15 分鐘 (堂食)