本身唔唸住寫食評所以冇特登影相,後來食到一半因為真係太普通了,同埋全部個份量都係細到爆炸,忍唔住要寫,所以相都係食到一半的。平日晚上不用等位,4個人直接可以入去。叫了5個菜,蛋炒飯,排骨湯麵,蒜蓉炒通菜,小籠包,甜酸川雞。通菜先來,細份到一個點好似係平時優惠價加$20蚊送既青菜咁,但而個收$78。味道非常之淡口,蒜蓉味都非常之少。招牌小籠包$66 6隻,11蚊一隻,皮真係好薄,肉都算嫩,個湯有少少酸,醋比起現成嘅好似更淡口,同台灣最原始版本有分別。蛋炒飯真係非常之細,味道普通到一個點就係炒飯,而且都係好淡口。排骨湯麵個湯就非常之清嘅湯,排骨我覺得好似漢堡扒咁質地再鞋少少但味道更加淡口。甜辣川雞其實有少少似韓式嘅甜辣炸雞,但淡口嘅版本,非常之奇怪。買單要$550,其實四個人係食唔飽的,但最緊要係連個味道都咁普通。老實講如果係正常我覺得半價就差唔多。其實本身如果係一間普通嘅餐廳正常啲嘅價錢咁呢個質素都冇乜特別,但你依個級數嘅餐廳收得呢個價錢個質素真係唔得。不過見食評絕大多數都係好評,唔知究竟係我太窮定係口味太獨特嘅問題。就算係台灣嘅版本其實都冇好多年前咁好食但係都算係唔錯,雖然香港嘅分店做

平日晚上不用等位,4個人直接可以入去。

就算係台灣嘅版本其實都冇好多年前咁好食但係都算係唔錯,雖然香港嘅分店做唔到台灣嘅質素,但都仍然係客似雲來。